A wasabi-por karakteres csípősséget biztosít, torma- és mustárszármazékokat is tartalmaz.

Összetevők: tormapor, mustárpor, citromsav, színezék: E102, E133.

A japán vízitorma eredetileg a hegyi folyók és patakok partján élő növény, melynek a gyökere adja a fűszert. Íze és illata a tormára hasonlít, de annál jelentősen intenzívebb. Hagyományosan cápabőrön reszelték le a gyökereket, majd ízesítették. Valódi wasabihoz japánon kívül, szinte lehetetlen hozzájutni, vagy csak horrorisztikUSAn magas áron. Mára olyan népszerű és elterjedt fűszerré vált, hogy egyre nagyobb mennyiségben termesztik a hatake-wasabi változatát, amely igénytelenebb és könnyen termeszthető. A wasabi port víz hozzáadásával csomómentesre kell keverni, majd a pasztát szójaszósszal ízesíthetjük ízlés szerint. A wasabit általában a sushival párosítják, pedig mindenhez használhatjuk, ahol tormát adnánk a készétel mellé.

Lakshmy termékek »
Lakshmy termékek »

Címkék:

lakhsmy