A kesudió természetes jódforrás, melyet azért érdemes a jód pótlása céljából fogyasztani.

150 g-os kesudió; Naturfood termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.

Magyarország jódban szegény terület, ezért ahogyan tudjuk, pótoljuk a jódot. a kesudió fogyasztásával jódot is juttatunk a szervezetbe, mely a jódhiányból fakadó betegségek megelőzését szolgálja. A kesudió gazdag magnéziumban, ami idegesség esetén nyugtatóan hat, egy komoly vizsga előtt elrágcsálni egy marék kesudiót mentőöv lehet. Nyugtató hatása érvényes a pihentető alvás megteremtésekor is, amikor valaki feszült, ingerült lefekvés előtt, 10-15 szem kesudió elfogyasztása után megnyugszik, és másnap kipihenten ébred.

A kesudió gazdag cinkben, ami az immunrendszer helyes működéséhez szükséges, meghűléses időszakokban a cinket pótolhatjuk táplálék-kiegészítő készítményekkel, melyek segítenek a betegség gyors leküzdésében, de a kesudió fogyasztásával természetes módon vértezhetjük fel immunrendszerünket a kórokozókkal szemben. Fontos megemlíteni, hogy kesudió kizárólag csak egy éves kor felett adható a kisbabáknak, mivel a piciknél az idő előtt adott kesudió, a mogyoróhoz hasonlóan allergiát vált ki. Tapasztalatok azt mutatják, hogy még súlyosabbat mint a mogyoró. A kesudióra allergiás gyerekeknek, minden kesudió fogyasztás után szenvedniük kell az alábbi tünetektől: gyakori zihálás, esetenként extrém nehézlégzés és eszméletvesztés is előfordulhat. Nagy rizikó a súlyos szív-érrendszeri betegségekre is.

Naturfood termékek »
Naturfood termékek »

Címkék:

naturfood