A Spirulina egyike a világ a legtáplálóbb és legkoncentráltabb szuperételeinek.

150 db-os kapszula; Medicura termék a szervezet lúgosításához, méregtelenítéséhez.

Éppen ezért egyre többször jelenik meg természetes élelmiszerekben és italokban, mint a zöld ételek és italok, az energiaszeletek vagy a táplálék kiegészítők. A Spirulina csodálatosan magas fehérje tartalommal rendelkezik, átlagosan 60%-kal, többel, mint a vörös hús, melyben mindössze 27% körüli a fehérje mennyiség. A spirulinában található fehérjék ráadásul teljesek, tartalmazzák valamennyi esszenciális aminosavat, melyre az emberi szervezetnek az egészséghez szüksége van.

A Spirulina ugyanakkor tartalmaz egy sor más hasznos tápanyagot is: B-vitaminokat (kiemelkedően magas mennyiségben B-12-vitamint), K- és más vitaminokat természetesen gazdag jód- és ásványi anyagforrás (kálcium, vas, magnézium, szelén, mangán, kálium, cink) az egyik legjobb ismert gamma-linolénsav forrás (GLA - fontos zsírsav a szív és az ízületek számára). Megtalálhatók benne egyéb esszenciális zsírsavak, mint a szulfolipidek, melyek a T-limfociták védekezését segíthetik elő a HIV-fertőzéssel szemben. fitopigmentek (fikocianin, klorofill és karotenoidok) metallotionin vegyületek (fémekkel kombinált fehérjék, melyek megkötik a radioaktív izotópokat) alacsony (15-20%-os) szénhidráttartalommal rendelkezik 18 különböző aminosav található benne.

Tanulmányok igazolják, hogy a spirulinában lévő fehérjék nagyon jól (83-90%-ban) emészthetők, köszönhetően annak, hogy nem rendelkeznek cellulóz fallal, mint például az élesztő, így nem igényel főzést ahhoz, hogy a fehérjék felszívódjanak a szervezetünkben. A spirulina szárazsúlyának nagyjából 60%-a fehérje, mely létfontosságú a növekedéshez és a sejtregenerálódáshoz. A spirulina nagyszerűen megfelel, a zsíros és koleszterindús húsok és száraztermékek helyettesítésére. A spirulina félelmetes összetétele 10 gramm spirulina a minimum napi vasszükséglet 70%át és a napi minimum A-, B-vitamin komplex, D- és K-vitamin mennyiség három-négyszeresét fedezi. Ezek azok az értékek, amelyeket az egészsége iránt tudatos ember, elvár egy szuperélelmiszertől.

A Spirulina nagy mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat vagy GLA-t, ami az anyatejben is megtalálható és a babák egészséges fejlődését segíti elő. A gamma-linolénsav ennyire magas koncentrációban csak nagy ritkán fordul elő élelmiszerekben és általában a szervezetnek szintetizálnia kell a linolénsavból. A GLA fontos előfutára a biokémiai anyagoknak, mint a prosztaglandinok, leukotriének és tromboxánok, melyek kémiai közvetítőként működnek a gyulladások és az immunválaszok között.

A Spirulina az éhínséggel küzdő közösségekben ideális az alultápláltság ellen, segíti a szervezetnek felvenni a tápanyagokat, amikor az már elveszti a képességét arra, hogy a táplálékot normál formában hasznosítani tudja. A spirulina másik előnye, hogy jó hatással van a bélflórára, mint a laktobacillus és a bifidobaktérium, ezzel elősegíti az emésztést és a megfelelő bélműködést.

Természetes tisztítóként működik a higany és más olyan nehézfémek ellen, melyek felszívódnak a szervezetben. A spirulina mindenkinek ajánlott A spirulina a sportolók állóképességét és erőnlétét is növeli, magas proteintartalma elősegíti az izomépítést. Ugyanakkor csökkenti az éhségérzetet, mely az edzés alatt gyakran jelentkezik, így hozzájárul a sportolók ideális testsúlyának megtartásához. A spirulina közel annyi kalciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz, mint a tej, E-vitamin szintje hasonló a búzacsíráéhoz, B12-vitamin tartalma pedig négyszer annyi, mint a nyers májnak. A spirulina egészségvédő hatásairól bőséges bizonyíték áll rendelkezésre, köztük figyelemreméltó klinikai eredményekkel. A spirulina biztonság szempontjából is lenyűgöző.

A nagy mennyiségű spirulinával táplált rágcsálókon semmilyen mellékhatást nem tapasztaltak. Ne feledjük azt sem, hogy az aztékok étrendjének az egyik fő alkotóeleme volt. A spirulina háziállataink számára is hasznos (kutya, macska, madár, hal, rovar), erősíti az immunrendszert, szebbé teszi az állatok bőrét, bundáját, óvja a szív és az ízületek egészségét, jobb leheletet biztosít. Mondhatjuk, hogy a család minden tagja számára szinte tökéletes élelmiszer, egy újabb természetes módja annak, hogy megőrizzük egészségünket. A spirulina egyszerre multi vitamin, béltisztító, lúgosító, immunerősítő és méregtelenítő. Ha ki kellene választanunk azt az 5 szuperélelmiszert, amely az életben maradásunkat garantálná extrém (hosszú űrutazás, katasztrófa stb.) körülmények között, akkor a spirulina garantáltan köztük lenne.

A Spirulina pozitív hatásai A Spirulina a tengeri halakban megtalálható Omega zsírsav mennyiségének sokszorosát tartalmazza, megtalálható benne a 12 legfontosabb vitamin, a szervezet számára nélkülözhetetlen B12-vitamin is. Klorofill koncentrációja szinte páratlanul magas, csak a chlorelláé hasonló, mely a természet leggazdagabb klorofill forrása. Akik rendszeresen fogyasztják a Spirulinát, tapasztalhatják, hogy könnyebben megy a tanulás, a munka, jobban teljesítenek a sportban és szervezetük is ellenállóbb lesz, megszabadulnak az emésztési problémáktól, valamint vércukorszintjük is beáll az egészséges szintre.

De ez még nem minden, hiszen a Spirulina a közérzetre is jó hatással van, kitűnő a szellemi teljesítmény növeléséhez, javítja a koncentrációt és az észlelést, kiegyensúlyozottá tesz. A Spirulina koleszterincsökkentő, a káros LDL koncentrációját csökkenti, de az érvédőként hatékony HDL-koleszterin mennyiségét növeli a vérben. A spirulina antioxidánsai megkötik a káros szabdgyököket, immunerősítők és késleltetik az öregedést. Enzimtartalma jótékonyan hat az emésztésre és az anyagcsere folyamatokra.

A Spirulinában található egy fitotápanyag, mely az idegek és az agy károsodása esetén elősegíti a regenerálódást, ezért Parkinson- és Alzheimer-kór kezeléséhez is használják. Csökkenti a fáradtságérzetet, teljesértékű ásványi anyag és vitaminforrás, ezért az egészség és az erőnlét megőrzéséhez is hozzájárul.

Főként magnézium, vas, mangán, béta-karotin, B12-, D- és K-vitamin található benne nagy mennyiségben. Az egyik leggazdagabb béta-karotinforrás, melyet a szervezet A-vitaminná alakít át. A napi A-vitamin szükségletet már 1-2 gramm Spirulina elfogyasztásával biztosíthatjuk. A bélflórában lévő hasznos baktériumok mennyiségét is növeli, főként a lactobacillusét. B-vitaminok és zsírsavak a Spirulinában A Spirulinában található B-vitaminok és telítetlen zsírsavak szebbé teszik a hajat és a bőrt.

Antibakteriális és antivirális hatása egyes bőrbetegségek ellen is hatékony, mint az akné, a herpesz vagy a pikkelysömör. Megakadályozza az influenzát okozó vírus terjedését. Tartalmaz fikocianint, mely regenerálja a csontvelőt. A Spirulinának ez is egyedülálló képessége, hiszen a fikocianin semmilyen más növényben nem található meg.

Megóvja a vesét a gyógyszerek és a nehézfémek okozta károsodástól. Nagy mennyiségben találhatók benne esszenciális aminosavak és B12-vitamin, ami a vegetáriánusok számára kiemelkedően fontos, hiszen ez a vitamin egyébként nincs jelen a növényekben. A Spirulina még az étvágytalan gyermekekre is kedvezően hat, elősegíti egészséges növekedésüket.

Medicura termékek »
Medicura termékek »

Címkék:

medicura