Telefonos rendelés: 06 (1) 999-1250 Házhoz szállítás országszerte 1-3 munkanap alatt

Laktáz enzim pótlására alkalmas speciális- gyógyászati célra szánt tápszer – csecsemőkori átmeneti laktáz hiány okozta kólika, hasfájás esetén.

15 ml-es csepp; Pharmaline termék a laktáz enzim pótlására.

Co-Lactase Baby csepp 15ml

*TIPP! Pharmaline termékek »

5745 Ft/db

5113 Ft/db
Egységár: 340.88 Ft/ml

Jelenleg nem kapható!

Szoptatásbarát Lactase csepp! 

Kiszerelés: 15 ml, 375 csepp

Laktáz enzim pótlására alkalmas speciális- gyógyászati célra szánt tápszer – csecsemőkori átmeneti laktáz hiány okozta kólika, hasfájás esetén.

  • Újszülött kortól adható
  • Egyedülálló, glicerin mentes formulája révén az egyetlen olyan csecsemőknek adható laktázenzim amely megfelel a hatályos Európa Parlament és Tanács 1333/2008 számú rendeletének
  • Nem tartalmaz tartósítószert

(*) Közvetlenül a csecsemőnek adagolható és a beadást követően a kisbaba késlekedés nélkül szoptatható vagy megetethető.

A csecsemőkori hasfájás pontos oka ugyan nem ismert, a visszatérő hasi fájdalom hátterében az esetek nagy részében azonban a még éretlen bélrendszerre háruló túl nagy terhelés áll.

A csecsemőnek az első hónapokban naponta a testtömegének kb. 15%-t kitevő anyatejre van szüksége a megfelelő fejlődéshez. A baba bélrendszere nehezen birkózhat meg az anyatejben található nagy mennyiségű tejcukorral (laktóz), így ennek egy része emésztetlenül jut a vastagbélbe. Az ott található baktériumok bontani kezdik a tejcukrot, ennek következtében gázok és tejsav keletkezik, amely puffadáshoz, hasi görcsökhöz, hasmenéshez vezethet.
A baba gyakran lábát felhúzva sír, megnyugvást pedig gyakran csak mellre téve talál, tévesen azt a benyomást keltve, mintha éhes lenne. Az ilyen „ráetetések” azonban csak rontják a helyzetet, hiszen újabb adag emésztésre váró anyatej kerül az amúgy is „túlterhelt” belekbe.
Az elégtelen enzimtermelés kiegészítésére jó hatású lehet laktáz enzim adása, amely segíti a belekbe került tejcukor emésztését. A szervezetünkben természetesen is előforduló enzim az anyatejben vagy tápszerben levő tejcukrot egyszerű cukrokká (galaktóz és glükóz) bontja, amelyek így már felszívódhatnak a bélrendszerből.

A Co-Lactase Baby csecsemőknek kifejlesztett laktáz enzimet tartalmaz.
Az egyetlen olyan speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer kategóriájú termék Magyarországon, mely közvetlenül a csecsemő szájába csepegtethető vagy kiskanállal adagolható.

A Co-Lactase Baby közvetlen adagolhatóságával és az azonnali hatás biztosításával segíti a szoptatás fenntartását, valamint hozzájárul a baba és a mama kényelméhez az etetés során, hiszen a csepp használatával nem kell az anyatejből előre lefejni, a cseppeket belekeverni és várakozni. A baba a cseppek közvetlen beadása után azonnal szoptatható ill. a tápszerhez való adagolás után azonnal megetethető.
Amennyiben az orvos másként nem rendeli, adagolja csecsemőjének az itt található használati utasításban szereplő adagolás szerint!
Először mindig a megadott alacsonyabb cseppszámmal kezdje, majd, ha a hatás nem kielégítő az adagot emelje a megadott felső határig az orvos utasítása szerint!

Felhasználás előtt a készítményt mindig jól rázza fel!

FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A termék csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható, nem használható egyedüli tápanyagforrásként és parenteralis táplálásra nem alkalmas.
A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej, és a szoptatás a legegészségesebb táplálási mód.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Figyelmeztetés!
Az étrendkiegészítőknek nem tulajdonítható betegséget megelőző- vagy gyógyítóhatás. Az étrendkiegészítők kedvezően hathatnak az egészségi állapotra, esetleg csökkenthetik valamely betegség kockázati tényezőjét, illetve segíthetik a gyerekek egészségét valamint fejlődését. Ezt csak akkor lehet étrendkiegészítő csomagolásán feltüntetni, ha tudományos bizonyítékkal alátámasztható. Vonatkozhat ez a konkrét termékre vagy annak bármely összetevőjére.
Forrás: webbeteg.hu